Woensdag wk 45

Hi!

Wafels, je kan ze in alle vormen, maten en smaken krijgen en wat het ziet er altijd uit als een feestje. Deze sinaasappel chocoladewafel is een combinatie van het zoetige en fruitige van de zomer samen met het kruidige en warme van de winter door de kaneel en pure chocolade. Vroeger krijgen we bij mijn oma altijd Pims koekjes bij de koffie en deze heerlijke wafels doen me altijd terug denken aan die momenten. Heb jij ook echt een herinnering aan bepaalde producten? Of zou jij graag een recept willen met specifieke een paar producten? Laat me dit dan weten en ik ga kijken wat voor recept ik voor je kan maken.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

0
Gram Carbs
0
Gram Eiwit
0
Gram Vet
0
Gram Vezels

Recept

Met enkele ingrediënten maak je deze sinaasappel chocoladewafel, de wafels zijn koolhydraatarm en vezelrijk. Heerlijk om te gebruiken bij het ontbijt of mee te nemen naar het werk. Deze wafels zijn diepvriesproef, 1 keer bakken is dus oneindig vaak genieten. ENJOY!

Ingrediënten

  • 3 el sinaasappelrasp

  • 30 gram pure chocolade

  • 200 ml halfvolle of plantaardige melk (ongezoet)

  • 30 gram bakpoeder

  • 200 gram havermeel (grove havermout, vermalen met staafmixer of blender)

  • 1 stuk ei

  • 30 gram olijfolie, kokosolie of zonnebloemolie

  • 1 stuk banaan

  • 15 gram kaneel

Bereiding

  • Zet het wafelijzer aan om vast warm te worden en vet in, zodat de wafels niet in het ijzer blijven plakken.

  • Meng alle ingrediënten van het basisrecept in een kom tot een glad beslag.

  • Rasp de sinaasappel en meng door het beslag.

  • Schep 1 soeplepel in het wafelijzer en bestrooi met stukjes pure chocolade.

  • Bak de wafels 4 a 6 minuten en verwijder deze uit het ijzer door 2 saté prikkers te gebruiken. Laat de wafels afkoelen voor je ze gaat inpakken.

Notitie

De gevroren wafels kun je in de oven afbakken op 180 graden ongeveer 6 tot 8 minuten.

Geen tijd om zelf te bakken? Deze sinaasappel chocoladewafels zijn ook te bestellen via de bestellijst.