Bramen citroentaart

Hi!

Oepsss… iets te laat, maar na wat stoeien met de WiFi en mijn telefoon hoop ik dat ik mijn recept nu wel online krijg! Bedankt voor jullie tips, maar ik denk toch dat het iets te maken heeft met Instagram. Hier is dan eindelijk de heerlijk bramen citroentaart.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

Recept

Ingrediënten

  • Bodem: 100 gram havermeel

  • 50 gram havermout vlokken

  • 4 el pindakaas

  • 4 el olie

  • Vulling: 1 litr Griekse yoghurt

  • 250 gram bramen

  • 90 gram casein protiëne poeder vanille

  • 1 citroen

  • 10 gelatine velletjes

  • 3 drops citroen stevia van Steviala

Bereiding

  • Meng de havermout, olie en pindakaas samen tot een kruimige massa. Stort de massa in je bakvorm en duw die stevig aan. Zet je voor in de koelkast en we gaan ondertussen de vulling maken.

  • Leg de gelatine blaadjes in een bakje met koud water.

  • Voor de eerste laag meng 500 ml van de yoghurt met 45 gr casein en de bramen met een staafmixer tot een gladde massa.

  • Knijp de gelatine blaadjes uit en leg in schaaltje met lauw warm water. Zet 30 sec in de magnetron om de gelatine in het water op de lossen. Giet de helft van het mengsel bij je bramen mengsel en meng door elkaar.

  • Haal je bodem nu uit de koelkast en giet voorzichtig je bramenmengsel erbij. Zet voor minimaal 1 uur terug in de koelkast.

  • 10 min van te voren kun je beginnen met je 2e laag. Rasp hiervoor de helft van je citroenschil en 2 el citroepsap. Meng hier de overige casein en griekse yogurt bij en als laatste de citroenstevia drops en gelatine. Is je gelatine niet meer mooi waterig. Zet het dan voor 30 sec terug in de magnetron.

  • Haal de vorm uit de koelkast en giet het citroenmengsel voorzichtig over je bramen laag heen. Zet weer terug in de koelkast voor minimaal 1 uur. ENJOY

Notitie

P.s. Ik heb een grote taartvorm +/- diameter van 27cm, bij een kleine vorm halveer het recept eventueel.