Appelnotenbrood

Hi!

Begin je dag met een lekker plak appelbrood. 🍞 Wie heeft er nog meer zin in een super makkelijke en gezonde plak appelnotenbrood? Krijg je al honger? Doe dan snel je schort aan om aan de gang te gaan. Heerlijk met een plakje hartig beleg zoals belegen kaas, maar uiteraard ook lekker met een laagje romige chocolade pasta of appelstroop. Zelf houd ik ervan om er een pittige kaas op te doen. Heb je plakken brood over? Leg het dan in het weekend bij je kaasplank!

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

0
Gram Carbs
0
Gram Eiwit
0
Gram Vet
0
Gram Vezels

Recept

Het vezelrijke appelbrood is perfect voor ieder moment van de dag. Zo gebruik ik het als ontbijt, snack en als toevoeging op mijn kaasplankje in het weekend. Uit dit recept haal je 8 á 10 plakken en is diepvriefproef. ENJOY!

Ingrediënten

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden. Zet de noten in een bakje warm water om aanbranden te voorkomen.

  • Schil en snij de appel in blokjes.

  • Meng de droge ingrediënten in een mengschaal en voeg vervolgens de melk, eieren en honing toe. Zorg dat het een glad en dik beslag wordt en doe naar gevoel eventueel extra melk erbij.

  • Doe als laatste de appelblokjes en gehakte noten in het beslag en verdeel gelijkmatig.

  • Doe een bakpapier in het bakblik zodat de cake makkelijk loskomt en vul met het beslag. Zet het in de oven voor 30 tot 45 min.

Notitie

Testen of het brood gaar is, test door een saté prikker in het midden van de cake te steken. Komt de prikker er schoon uit dan is het brood klaar.

Geen zin om zelf te bakken? De vezelrijk appelnotenbrood is ook te bestellen via de bestellijst.