Wauwww hebben jullie het al gezien? Volgende week wordt het 27 graden! De hele weeeek! Zo heerlijk! Dit recept is echt ideaal om deze week voor te bereiden en volgende week heerlijk van te genieten.
SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!
Recept
Ingrediënten
Caramellaag: 4 el tahin
1 el dadelpasta
1 tl vanille aroma
Roomlaag: 350 gram kokos yoghurt
170 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten
2 tl tahin
1 tl vanille aroma
Topping: 85% pure chocolade
10 gram amandel schaafsel
Bereiding
Week de cashewnoten in warm water.
Meng nu de ingrediënten voor de caramellaag met elkaar om een lage stand in een steelpannetje. Kijk uit dat het niet aanbrand.
Schep vervolgens een laagje caramel in je ijsvorm.
Giet de cashewnoten af en stort in de blender samen met de overige ingrediënten. Blender stevig tot alle noten helemaal fijn zijn.
Verdeel nu de vulling over de caramel en leg de vormpjes in de vriezer voor minimaal 4 uur.
Na 4 uur smelt de chocolade en voeg het amandelschaafsel toe.
Giet je chocolade in een hoog glas en bekleed je ijsje met de topping. De chocolade zal gelijk drogen/bevriezen en je kunt direct genieten van je magnum of pak ze in met folie en leg in de vriezer. ENJOY
Notitie
Kijk op de website voor andere leuke en lekkere ontbijt, brood of snack recepten.
Geef een reactie