Gezonde stol

Hi!

De gevulde stol is de kerstsnack in de december maand. Helaas zit deze vol met koolhydraten en vetten. Dat zette mij meteen aan het denken, dat zou toch anders moeten. Ik heb met dit recept geprobeerd om een gezonde stol te maken en met veel effect. Deze kanjer is zacht en heeft nog steeds dat heerlijke kersteffect. Het recept is een mengeling van gezonde notenbrood en een suikervrije amandelspijs, om schuldgevoelvrij te genieten.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

0
Gram Carbs
0
Gram Eiwit
0
Gram Vet
0
Gram Vezels

Recept

Dit recept vereist enige voorbereiding en is de eerste keer wat lastig om te maken. Bij de 2e keer zal je merken dat het al vele male makkelijker gaat. Uit dit recept haal je tussen de 8 á 10 stukken. ENJOY!

Ingrediënten

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten voor de amandelspijs tot een mooie pasta.

  • Schep de pasta op een stuk huishoudfolie en rol het in tot je een stevige ronde rol hebt. Zorg dat je het folie stevig en strak hebt gedraaid.

  • Leg vervolgens voor +/- 3 dagen in de koelkast om stevig te worden.

  • Verwarm de oven op 170 graden.

  • Laat de krenten of rozijnen voor +/-12 min wellen in een bakje met lauw warm water. Dit voorkomt dat de aanbranden in de oven.

  • Hak de noten grof en meng met de krenten of rozijnen.

  • Voeg alle ingrediënten voor het brood in een mengschaal en meng tot een mooie en gladde deegmassa.

  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en stort hier de helft van het deegmengsel overheen.

  • Maag een gleufje in het deeg en leg hier de amandelspijs in. Bekleed dit hierna met het overige deegmengsel.

  • Zet de bakvorm voor 30 á 45 min in de oven tot deze goudgeel is geworden.

  • Laat het brood voor minimaal 30 minuten rusten op een ovenrek. Het beste is om deze een gehele dag te laten rusten voor een optimaal effect. Geduld dus…..

Notitie

Gebruik de gezonde spijs niet alleen voor de kerststol, maar ook voor de gevulde speculaas met sinterklaas of een heerlijke paasstol. Heb je niet alle spijs gebruikt? Vries deze dan in en gebruik in de toekomst voor een recept. Zo heb je de voorbereidingen altijd al klaar staan.

Benieuwd naar andere leuke snack recepten? Kijk dan eens bij de snackrecept pagina.