Cannoli

Hi!

Mijn ultieme vakantie is een heerlijke warme zon vakantie naar Italië. De mensen zijn zo gezellig en zo vriendelijk en O… M… G… wat hou ik van italiaans eten! Ik kan er geen genoeg van krijgen. De pizza’s, pasta’s en andere zoete lekkernijen. Gisteren heb ik voor het eerst cannoli gemaakt om mezelf even een kleine hintje van vakantie te geven. Ookal duurt het nog wel een tijdje voordat we daadwerkelijk gaan…

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

Recept

Ingrediënten

  • Vorm: 50 gram margarine

  • 25 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 4 el cacaopoeder

  • 1 ei
  • 60 ml honing
  • 60 ml stevige rode wijn of port
  • Vulling: 100 gram poedersuiker

  • 350 gram ricotta
  • 1 tl kaneel

  • 100 gram mascarpone

Bereiding

  • Zeef de bloem in een kom samen met de cacaopoeder en voeg ook de suiker toe.

  • Voeg de margarine toe en klop het eitje in een apart schaaltje. Voeg hier maar 20 gram van toe aan het beslag en zet de rest aan de kant.

  • Stort de massa nu op een bebloemde werkbank en voeg nu de vulling toe aan de massa. Kneed stevig door voor 5 á 10 min.

  • Giet de honing en de rode wijn erbij en begin met de handen te kneden. Stort vervolgens op een bebloemd werkblad en kneed nogmaals 10 min stevig tot een gladde bol ontstaat.

  • Leg de bol terug in de mengschaal en dek af en zet voor 1 uur in de koelkast.

  • Meng ondertussen de ingrediënten voor de vulling met elkaar en schep dit in een theedoek. Laat minimaal 4 uur (zoals bij hangop) hangen tot het meeste vocht is uitgelopen.

  • Nu komt het geduldige stukje. Haal de bol uit de koelkast en verdeel in 2 stukken. Pak een stuk en bebloem een beetje. Rol het deeg uit en vouw bij 1 cm dikte de buiten zijde naar binnen toe en draai je deeg een kwartslag. Doe dit 4 tot 5 keer.

  • Rol het deeg nu helemaal uit tot 1 mm dikte en snij rondjes eruit.

  • Verhit een diepe pan met een flinke laag olie tot 180 graden.

  • Voeg de rondjes om je canolli vompjes en plak de overlappende randjes dicht met je overgebleven ei.

  • Leg de vormpjes vervolgens 1 min in de hete olie en laat afkoelen op een keukenpapiertje.

  • Zodra de vormpjes zijn afgekoeld verwijder de cannoli vormpjes en vul met het ricotta mengsel. ENJOY

Notitie

Kijk op de website voor andere leuke en lekkere ontbijt, brood of snack recepten.