Blissballs

Hi!

Blissballs zijn echt mijn meest favoriete snack attack bescherming. Ik heb eigenlijk altijd wel een bakje met blissballs in de koelkast staan voor de lekkere trek, zo voorkom ik in ieder geval dat ik niet een hele rol mariakoekjes opeet of een reep chocolade. Dan is het uiteraard niet de bedoeling dat je tien blissballs eet.. Maar zo af en toe één of twee stilt de stevige trek! Chocolade en sinaasappel of lekker tropisch met kokosrasp, er zijn allerlei heerlijke combinaties mogelijk. Gecombineerd met de noten, dadels en een snufje kaneel zijn dit ware energie bommetjes met een hoop goede voedingsstoffen die je lekkere trek zeker zullen stillen!

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

0
Gram Carbs
0
Gram Eiwit
0
Gram Vet
0
Gram Vezels

Recept

Blissballs zijn niet alleen makkelijk om te maken, maar je kan er ook allerlei verschillende versies van maken. Er zit er altijd een tussen die je lekker vindt.

Ingrediënten

Bereiding

  • Laat de dadels en cranberry’s of rozijnen voor +/- 30 min weken in lauw warm water.

  • Knijp deze vervolgens uit en doe alle ingrediënten in koker om met de staafmixer te pureren.

  • Merk je dat de structuur te stevig is kun je er een eetlepel water of honing bijvoegen.

  • De puree die overblijft kun je makkelijk rollen in bolletjes en vervolgens omhullen met een laagje topping.

Notitie

Noten soorten die je kunt gebruiken zijn cashewnoten , amandelen, hazelnoten, pecan noten, macadamia noten, pistache, etc. gebruik de niet geroosterde en ongezouten noten. Als topping kun je een handje kokosrasp, cacaopoeder, fijne havermout, hagelslag, chiazaad, etc. gebruiken. zolang het maar een kleine structuur heeft om een goede laag aan de plakkige bolletjes te geven.

Geen tijd om zelf te bakken? Ook de blissballs zijn in verschilde versies te verkrijgen via de bestellijst.