Project Description

Hi!

Op mijn instagram zie je iedere ochtend een leuk nieuw ontbijtje voorbij komen. Deze recepten vind je helaas niet allemaal terug op mijn recepten pagina’s. Daarom heb ik besloten om een wekelijkse blog te schrijven waarin ik kort al mijn ontbijtjes voorbij laat komen. Zo kun je toch een beetje inspiratie op doen voor jouw ontbijt feestje. In deze blog zal ontbijtweek 43 centraal staan.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

CATEGORIE

Ontbijtweek 43

POSTED ON

November 2, 2020

CATEGORIE

Ontbijtweek 43

POSTED ON

November 2, 2020

Mijn maandag start ik met een tropische groen smoothiebowl, met brocolli, mango en banaan. Dit vermaal ik in de blender tot een glad geheel. Vervolgens gebruik ik zelfgebakken granola, kokosrasp en aarbeien als topping.

Dinsdag – chocolade pannenkoeken

Hmmm… pannenkoeken wie kan je er niet blij mee maken. Deze heerlijke chocolade havermoutpannenkoeken zijn super snel klaar en ideaal als ontbijt. Er zitten veel vezels in de pannenkoeken waardoor je voor de hele ochtend een gevuld gevoel houd. Ik gebruik voor mijn pannenkoekjes 1 banaan, 1 ei, 30 gram fijne havermout, 100 ml melk, 1 el cacaopoeder, 1 tl kaneel, 1 el stevia. Als topping gebruik ik aardbeien, pecannoten, honing en griekse yoghurtkers van optimel.

Woensdag – Roze wafels

Wafel Wednesday is mijn favoriete dag in de week. Op woensdag komt het weekend al een stukje dichtbij en als weekbreker maakt ik graag wafels. Van deze havermoutwafels heb ik wel een recept geschreven en deze kun je hier terug vinden.

Donderdag – Tosti Thursday

Donderdag staat in het teken van tosti’s, zowel hartig als zoet. Met een tosti kun je echt alle kanten uit. Vandaag heb ik gekozen voor een chocolade tosti. Hiervoor gebruik ik de protiene pasta van so vegan, so fine, samen met plakjes banaan en aardbeien.

Vrijdag – Bosvruchten havermout

Nog 1 dag te gaan en dan gaat je weekend echt van start. De vrijdag kan vaak erg vermoeiend voelen, omdat je hoofd eigenlijk al bezig is met het weekend in te plannen. Om je toch wat extra energie te geven voor deze dag maak ik een bosvruchten havermoutjar. Deze kun je op donderdagavond al klaar zetten, zodat je de vrijdagochtend iets meer tijd hebt om op te staan. Voor deze jar gebruik ik 30 gram fijne havermout, 50 ml melk, 50 ml milde franse kwark, 50 gram gepurreerde bosvruchten en als topping gebruik ik kokossnippers, bosvruchten, granola en 30 gram pure chocolade.

Zaterdag – Bosvruchten chiataart

Het weekend is begonnen en dat betekend tijd voor taart! Om je zaterdag echt te genieten van de ochtend heb ik gekozen voor een taart die ik vrijdagavond al klaar zet in de koelkast. Voor de bodem gebruik ik 2 el honing, 50 gram havermout, 1 el cacaopoeder. Voor de vulling gebruik ik 2 el chiazaad, 50 ml melk, 100 ml milde franse kwark, 2 el vanille aroma, 4 el gepureerde bosvruchten. Het chiazaad neemt het vocht op waardoor een pudding structuur ontstaat. Als topping doe ik er in de ochtend een klein laagje cacoapoeder overheen en een handje bosvruchten. ENJOY!