Project Description

Hi!

Op mijn instagram zie je iedere ochtend een leuk nieuw ontbijtje voorbij komen. Deze recepten vind je helaas niet allemaal terug op mijn recepten pagina’s. Daarom heb ik besloten om een wekelijkse blog te schrijven waarin ik kort al mijn ontbijtjes voorbij laat komen. Zo kun je toch een beetje inspiratie op doen voor jouw ontbijt feestje. In deze blog zal ontbijtweek 46 centraal staan.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

CATEGORIE

Ontbijtweek 46

POSTED ON

November 23, 2020

CATEGORIE

Ontbijtweek 46

POSTED ON

November 23, 2020

Mijn maandag start ik met een roze smoothiebowl van aardbeien, blauwebes en bosvruchten. Dit vermaal ik in de blender tot een glad geheel. Vervolgens gebruik ik zelfgebakken granola, kokossnippers, blauwe bes en aardbeien als topping.

Dinsdag – Roze pancakecereal

Hmmm… pannenkoeken wie kan je er niet blij mee maken. Deze week een complexere pannenkoek op het menu de pancakecereal. Voor het beslag gebruik ik 30 gram havermeel, 1 tl plantaardige roze kleurstof (verkrijgbaar bij je plaatselijke toko) 120 ml melk, 1 banaan, 1 ei, 1 tl kaneel en 1 el stevia. Het complexe aan dit recept is het geduld, je moet met een eetlepel kleine schepjes mix in de pan leggen om de mini pannenkoekjes te maken. Als topping gebruik je uiteraard melk en als toevoeging heb ik aardbeien, blauwebes en witte chocolade.

Woensdag – Stoofperenwafels

Wafel Wednesday is mijn favoriete dag in de week. Op woensdag komt het weekend al een stukje dichtbij en als weekbreker maakt ik graag wafels. Van deze havermoutwafels heb ik wel een recept geschreven en deze kun je hier terug vinden.

Donderdag – Tosti Thursday

Donderdag staat in het teken van tosti’s, zowel hartig als zoet. Met een tosti kun je echt alle kanten uit. Vandaag heb ik gekozen voor de amerikaanse klassieker de penutbutter jelly tosti. Hiervoor gebruik ik zuivelspread light, 100% pindakaas, aardbeienjam light en aardbeien.

Vrijdag – Chocoladehavermout

Nog 1 dag te gaan en dan gaat je weekend echt van start. De vrijdag kan vaak erg vermoeiend voelen, omdat je hoofd eigenlijk al bezig is met het weekend in te plannen. Om je toch wat extra energie te geven voor deze dag maak ik een chocoladehavermout. Deze kun je op donderdagavond al klaar zetten, zodat je de vrijdagochtend iets meer tijd hebt om op te staan of in de ochtend maken zodat het nog lekker warm is. Voor deze pap gebruik ik 30 gram fijne havermout, 50 ml melk, 50 ml milde franse kwark, 1 el cacaopoeder, 1 tl stevia en als topping gebruik ik 1 banaan, handje blauwe bessen, zelf gebakken granola en kokossnippers.

Zaterdag – Zoete en frisse omelet

Het weekend is begonnen en dat betekend tijd voor pizza! Om je zaterdag echt te genieten van de ochtend heb ik gekozen voor een omelet. Hiervoor gebruik ik 4 eieren waarvan twee hele en van 2 enkel het eiwit, hierbij giet ik een scheutje melk en klop ik stevig op. Vervolgens doe ik er nog een beetje sinaasappel en citroenrasp bij, samen hooguit 1 theelepel aan rasp. Het eieren mengsel bak ik in de pan. Vervolgens gebruik is als topping aardbeien, blauwe bes en kokossnippers. ENJOY!