PBJ pancakes

Hi!

PBJ pancakes of heb jij een andere leuke vorm van PBJ. Voor degene die hier nog niet bekend mee zijn? Het staat voor peanut butter jelly, een typisch Noord-Amerikaanse combi en geloof me het is ook echt een aanrader. De combinatie is typisch voor de sandwitch die meegegeven wordt aan basisschool kinderen. Een vroeg recept voor een boterham met pindakaas en jam verscheen in 1901 in het Boston Cooking School Magazine ; het vroeg om “drie zeer dunne lagen brood en twee vulling, een van pindapasta, welk merk je ook verkiest, en aalbessen- of crabapple-gelei voor de andere”.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

Recept

Met enkel 5 ingrediënten maak je deze Basic pannenkoeken. Heerlijk om af te toppen met pindakaas, roomkaas light en vers fruit. ENJOY!

Ingrediënten

Bereiding

  • Verwarm de pan op het vuur met een klein scheutje olie.

  • Klop het ei los in een mengschaal en giet vervolgens de melk erbij.

  • Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot een egaal beslag.

  • Giet met een soeplepel voorzichtig de mix in de pan en maak kleine pannekoekjes van.

  • Bak 4 á 6 minuten aan beide zijdes. Stapel ze op, op je bord en versier met je PBJ topping. Hmmm… ENJOY!

Notitie

Bereid de pannenkoekjes vast voor op de avond ervoor en pak ze in met vershoudfolie. Verwarm ze in de ochtend eenvoudig 1 á 1,5 minuut in de magnetron. Zo heb je toch een easy en afwas beperkt ontbijtje.

Benieuwd naar andere leuke ontbijt recepten? Check dan snel hier.