Oud Hollandse tiramisu

Hi!

Even terug naar een beetje oud hollandse recepten. Heb je nog een pak yoghurt staan dat bijna op datum is? Dan is dit het ideale ontbijtje om er toch nog iets lekkers van te maken. Zo besparen we allemaal weer wat onnodig afval. Hoe probeer jij overtollig afval te voorkomen?

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

Recept

Ingrediënten

  • 1 liter halfvolle vanille yoghurt

  • Halve eierkoek

  • 1 zakje vanille suiker

  • vers fruit zoals aardbeien, frambozen en blauwebessen

Bereiding

  • Het is belangrijk dat je dit een dag van te voren even voorbereid. Leg een theedoek in een diepe schaal en giet de yoghurt erin. Hou 50 ml apart.

  • Knoop de theedoek dicht en hang letterlijk de theedoek hoger op. Zet een schaal onder de doek, waar de wei in kan opvangen. Uit 1 liter yoghurt hou je ongeveer 500 ml hangop en 500 ml wei over. Laat dit de hele nacht op een koude plek hangen.

  • Verwarm nu de oven op 200 graden en leg de eierkoek in de oven om krokant te worden.

  • Snij ondertussen het fruit fijn.

  • Maak de theedoek open en schep de hangop in een lege kom.

  • Voeg nu het zakje vanille suiker en de overige vanille yoghurt toe en spatel door.

  • Haal de eierkoek na 8 min ui de oven en snij in kleine blokjes. Bouw nu je tiramisu laagje voor laagje op. ENJOY

Notitie

P.s. Bewaar de wei apart en gooi niet weg. Het vloeibare goedje zit namelijk bomvol eiwitten en vitamines. Morgen kom ik met een leuk recept wat je met dit goedje kan maken!

Kijk op de website voor andere leuke en lekkere ontbijt, brood of snack recepten.