kwarkbrood

Hi!

Dit koolhydraat arme kwarkbrood (169 kCal) is onder andere gemaakt van griesmeel. Griesmeel is niet makkelijk te vinden en is ook mogelijk te vervangen door amandelmeel, maar de meeste toko’s verkopen griesmeel. Het voordeel van griesmeel is dat het koolhydraat arm is en laag van prijs in vergelijk met amandelmeel.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

0
Gram Carbs
0
Gram Eiwit
0
Gram Vet
0
Gram Vezels

Recept

Met enkel 5 ingrediënten maak je deze roze bananenwafels, koolhydraatarm en vezelrijk. Heerlijk om te gebruiken bij het ontbijt of mee te nemen naar het werk. Deze wafels zijn diepvriesproef, 1 keer bakken is dus oneindig vaak genieten. ENJOY!

Ingrediënten

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden op hete lucht.

  • Splits de eieren en klop de eieren en eiwitten los met de kwark in een kom.
  • Voeg het meel, bakpoeder en zout toe. Hak vervolgens de noten grof en doe deze samen met de cranberry bij het beslag.

  • Roer er doorheen met een lepel en laat 10 minuten rusten om op te stijven. Gebruik een bakblik wat je met bakpapier bekleed en doe het beslag er in.

  • Maak af met het amandelschaafsel of pitten mix en bak het brood ongeveer 60 minuten in de oven.

  • Haal hierna uit de oven en check doormiddel van een saté prikker of de binnenkant van het brood goed gebakken is. Komt de prikker er zonder deeg uit, dan is het brood klaar en mag het afkoelen.

Notitie

Als het kwarkbrood kamertemperatuur heeft bereikt kun je aansnijden en eventueel verpakken en invriezen om later te gebruiken. De gevroren plakjes brood kun je in de oven afbakken op 180 graden ongeveer 6 tot 8 minuten.

Benieuwd naar andere leuke brood recepten? Kijk dan snel hier.