Gezonde cinnamonrolls

Hi!

Hmmm… je kent het wel. Die geur als je de bakkerij in loopt, warm, romig en kaneel of andere zachte kruiden. In het grijpschap zie je ze al liggen, die zacht botervolle, suikervolle kaneelbroodjes. Aan de gedachte begin ik al te watertanden. Voor mij de uitdaging om deze kanjer gezond te maken…. Deze heerlijke gezonde cinnamonrolls (202 kCal) zijn echt mijn nieuwe favorietjes. Het recept is leuk om te maken en is helemaal vegan.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

0
Gram Carbs
0
Gram Eiwit
0
Gram Vet
0
Gram Vezels

Recept

Met dit recept haal je 18 á 20 gezonde cinnamonrolls en ja… deze wil je echt allemaal opeten. Het lijkt een moeilijk recept, maar geduld is van groot belang. ENJOY!

Ingrediënten

Bereiding

  • Vet je bakvorm in met olie en verwarm de oven op 160 graden.

  • Zet een steelpannetje op met de melk en verwarm tot lauw warm (40 graden). Vermeng dit in een mengschaal samen met de olie en de suiker.

  • Maak een kolkende beweging en strooi vervolgens het gist als een sneeuw laagje over deze melk en zet voor +/- 5 min aan de kant.

  • Voeg vervolgens de eerste 500 gram bloem in het melk en gist mengsel en meng dit met een houtenlepel tot een glad beslag.

  • Dek het mengsel af met vershoudfolie of een natte theedoek en zet voor 1 uur op een warme plek. Hierdoor kan het mengsel gaan rijzen.

  • Maak ondertussen de vulling door alles met elkaar te mengen in een klein schaaltje.

  • Ook de topping kun je vast mengen en zet je vervolgens terug in de koelkast zodat het zijn stevigheid niet verliest.

  • Verwijder de folie of natte theedoek van het deeg en doe 150 gram patentbloem bij het deeg en meng weer door.

  • Stort het restant van de bloem op je aanrecht en giet hier het mengsel over heen. Begin met je handen te kneden tot het deeg niet meer plakt aan je handen of het aanrecht.

  • Duw en trek hardt aan het deeg om een de glutenverbinding te versterken.

  • Klaar met kneden? Rol met een deegroller het deeg uit over het aanrecht tot een rechthoekige plaat.

  • Smeer de bovenzijde in met de vulling en verdeel gelijkmatig helemaal tot aan de randen.

  • Rol de rechthoekige deegplaat tot een lange rol.

  • Snij de rol in plakjes van +/- 3 cm dikte en leg deze gelijkmatig in de ovenschaal. Zorg dat er een beetje ruimte is tussen de plakken.

  • Zet de ovenschaal voor +/- 30 minuten in de oven en laat afkoelen, maar uiteraard warm kun je deze kleverige snack ook opeten. Vergeet niet om ook je heerlijke romige topping te draperen over je gezonde cinnamonrolls.

Notitie

De gevroren wafels kun je in de oven afbakken op 180 graden ongeveer 6 tot 8 minuten.

Heb je nog appelmoes over? Kijk dan eens naar dit heerlijke appeltaart pindakaas recept. Zo herbruik je weer je overgebleven ingrediënten.