Gember bananenbrood

Hi!

Ondanks dat ik gisteren iets later ben begonnen dan normaal heb ik wel een heerlijke werkdag gehad. Ik heb meer afgekregen dan ik normaal op een maandag kan doen. Nu kijken of we dat deze week een beetje door kunnen trekken! Het recept komt de aankomende periode iets later online, omdat ik dan meer daglicht heb om mijn foto’s te nemen. Wat zou jouw ideale tijd zijn om het ontbijtrecept voorbij te zien komen?

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

Recept

Ingrediënten

  • 2 bananen

  • 6 el olie

  • 90 gram havermeel

  • 90 gram bloem

  • 3 eieren

  • 1 tl kaneel

  • 1 tl gemberpoeder

  • 3 tl kurkumma

  • 1 el bakpoeder

  • 3 el dadelstroop

  • (evt. 60/90 gram whey vanille en als topping 1 handje walnoten)

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden. Vermaal de havermout tot havermeel en prak de banaan fijn.

  • Voeg nu de olie, dadelstroop en eieren toe aan de geprakte banaan. Meng in een andere kom de droge ingrediënten met elkaar.

  • Voeg dit vervolgens bij je bananenmix en spatel door tot een egale massa.

  • Stort je beslag in een, met bakpapier bedekte, bavorm en bedek de bovenkant eventueel nog met wat grof gehakte walnoten.

  • Zet het bananenbrood voor 45 min in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen op kamertemperatuur voor je het in plakken snijd. ENJOY

Notitie