Hi!
Super makkelijk en voor de hele week een heerlijk ontbijt met deze havermout ontbijttaart! Zo maak je van je ochtend een echt feestje. Deze taart is niet alleen leuk voor je ontbijt, maar kan uiteraard ook op ieder feestje of bij de koffie worden geserveerd. Vergeet niet om ook lekker als toetje te pakken na het eten. Zo heb je altijd iets lekkers in huis om van te genieten bij grote trek.
SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!
Recept
Dit recept is makkelijk te maken en ben je in ruim 20 minuten klaar om de hele week te kunnen genieten van een heerlijk puntje havermout ontbijttaart.
Ingrediënten
900 gram griekse yogurt kers
- 500 ml milde franse kwark
60 gram Whey eiwitpoeder
- Bodem: 300 gram havermout
- 20 gram cacao poeder
- 25 gram olijfolie, kokosolie of zonnebloemolie
- 10 gram honing
- 1 stuk ei
- 10 gram bakpoeder
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht)
Doe een bakpapier in de springvorm, zodat de taart te aan de bodem plakt.
Week de gelatine blaadjes in 100 ml heet water laat het geheel te laten oplossen in het water.
Pak een ruime schaal en meng alle droge ingrediënten voor de bodem.
Doe vervolgens een ei in de schaal tot een klonterig beslag ontstaat.
Het beslag mag nu in de spring vorm en plaats het 10 min in de oven tot het een hard geheel wordt.
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Doe de yoghurt in een schaal en meng het met het gelatine water en eiwitpoeder tot een geheel.
Doe het mengsel in de springvorm en zet voor een nachtje in de koelkast om op de stijven.
Notitie
Je kunt eventueel de bosvruchtensaus (20 gram gepureerde bosvruchten met 1 vel opgeloste gelatine) als topping al op de taart gieten om er vormpjes van te maken met een saté prikker en klaar is je havermout ontbijttaart.
Toch liever bestellen? Ook de ontbijttaart staat op de bestellijst.
Geef een reactie