Eiwitrijke Kaiserschmarrn

Hi!

De sneeuw ⛄️ van de afgelopen dagen doet me denken aan heerlijke Oostenrijkse dessert. Kaiserschmarrn is zo’n echt typisch gerecht. Zoute stukjes pannenkoek met een friszure kersen of bessensaus. Nu we ook niet naar het buitenland kunnen deel ik hier met jullie mijn gezonde en eiwitrijke Kaiserschmarrn recept.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

Recept

Gluwine, pullen bier en kaiserschmarrn is alles wat mij doet denken aan skiën. Met dit recept maak je heerlijk voor 2 personen een healthy versie van de klassier. ENJOY!

Ingrediënten

Bereiding

  • Splits de eieren. Klopt de eidooiers met de honing 🐝 met een mixer in een kom luchtig en romig

  • Voeg de havermeel en eiwitpoeder toe en mix te een egale massa.

  • Klop in een andere kom de eiwitten tot een stevig en stijve massa.

  • Schep lepel voor lepel de eiwitten door het beslag en spatel dit door zonder volume te verliezen.

  • Verhit de boter in een koekenpan en bak 3 min. Trek met een spatel de pannenkoek 🥞 in kleine reepjes.

Notitie

Topping? Gebruik een lekkere light vruchtenjam of leg ontpitten kersen in een steelpannetje met 4 el water en 1 el maizena. Verwarm tot een heerlijke kersensaus 🍒😋.

 

Opzoek naar andere leuke ontbijtrecepten? Klik dan snel hier.