Ricotta

Hi!

Nog 1 dag slecht weer en dan kunnen we eindelijk genieten van ons wel verdiende zonnetje. Het lijkt bijna of we op vakantie gaan en we ons morgen in andere omgeving gaan wanen. Om je alvast voor te bereiden heb ik met mijn over gebleven wei van gisteren deze heerlijke verse ricotta gemaakt. Wat is jouw favoriete vakantie gerechten?

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

Recept

Ingrediënten

  • 500 ml wei ( of 500 ml karnemelk en 500 ml volle melk)

  • 1 el natuurazijn

  • 0,5 ongejodeerd zout

Bereiding

  • Verhit de wei of de melkmix in een diepe steelpan.

  • Verhit tot 75 graden en voeg dan het zout en azijn toe en roer dit voorzichtig door. Probeer te verhitten tot Max 85 graden, liever niet hoger.

  • Dit hou je net zo lang aan totdat de wrongel zich van de wei gaat scheiden. Dit duurt wel eventjes, dus heb geduld.

  • Zodra de wrongel los komt van de wei, roer je dit gedurende 1 minuut door elkaar.

  • Zet een kom klaar met een zeef of een zijde doek. Giet het mengsel erin en laat uitlekken en tadaaa je hebt ricotta.

  • Voor mijn ontbijt heb ik 2 versies gemaakt een cheesecake en een Italiaanseversie. Voor beide verhit je de oven op 200 graden en gebruik je een ovenschaal.

    1️⃣ 3 el olie met aardbeien 🍓, 1 el honing 🍯, 1 tl kaneel en 3 blaadjes munt

    2️⃣ 3 el olie met cherrytomaatjes 🍅, 1 el honing 🍯 , 1 tl oregano 🌿 , 1 tl tijm, snufje zout en peper

  • Zet de schaal voor 20 min in de oven en schep vervolgens over de ricotta. ENJOY

Notitie

Vind je de ricotta iets te brokkelig? Meng het dan met 2 el melk tot een gladde massa.

Kijk op de website voor andere leuke en lekkere ontbijt, brood of snack recepten.