avocado pistachecake

Hi!

Jullie weten het vast al, maar ik hou ervan om groenten te combineren met zoete baksels. Vaak met succes, maar experimenteren gaat ook gepaard met hier en daar een keertje een blunder 🙄. Deze cake heb ik 3x geprobeerd tot ik uiteindelijk op het onderstaande recept ben gekomen en wat een succes! Hij is ook door mijn omgeving goed gekeurd en enkel door de kleur kon ik ze overtuigen dat er echt avocado in zit.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

Recept

Ingrediënten

  • Deeg: 150 gram havermeel

  • 75 gram vanille suiker

  • 3 el bakpoeder

  • 60 gram whey

  • 100 gram gepelde pistache

  • 1 avocado

  • 125 ml amandelmelk

  • 2 el citroensap

  • 1 el amandelaroma

  • Topping: 75 gram geweekte cashewnoten (min 4 uur weken)

  • 20 gram whey

  • 2 tl citroenrasp

  • 30 ml agavesiroop

  • 35 ml amandelmelk

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden en knip je bakpapier op maat voor je cakevorm.

  • Mix de havermeel met de suiker, whey en bakpoeder en zet aan de kant.

  • Pak je keukenmachine en vermaal de avocado, pistache, melk, olie, citroen en amandelaroma samen tot een glad beslag.

  • Doe dit vervolgens bij de droge ingrediënten en spatel door. Stort het beslag in de cake vorm en zet voor 45 á 60 min in de oven.

  • Maak ondertussen de glazuur. Maak je keukenmachine schoon en vermaal alle ingrediënten met elkaar tot een gladde massa.

  • Zet het glazuur in de koelkast om op te stijven.

  • Haal de cake uit de oven en check met een sateprikker of de gaar is. ENJOY

Notitie

Kijk op de website voor andere leuke en lekkere ontbijt, brood of snack recepten.