Krentenbol

Hi!

Heerlijke zachte rozijnenbollen, lekker bij het ontbijt of om mee te nemen voor onderweg. Je kunt ze prima invriezen, ik haal ze bijvoorbeeld ’s morgens uit de vriezer en neem ze bevroren mee naar mijn werk. Tussen de middag heb ik dan een heerlijk rozijnenbolletje. Wil je liever krentenbollen? Vervang de rozijnen dan (deels) door krenten.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

Recept

Ingrediënten

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar en kneed in ca 15 minuten een soepel deeg.

  • Kneed rozijnen door het deeg.

  • Leg de deegballetjes in een met olie ingevette kom en dek de kom af met folie.

  • Laat het deeg een uur rijzen.

  • Stort het deeg op je werkblad en druk zachtjes de lucht eruit.

  • Verdeel het deeg in bolletjes van 90 gram per stuk en bol de stukjes losjes op. Dek de bolletjes af met folie en laat de bolletjes 10 minuutjes rusten.

  • Leg ze op 2 met bakpapier beklede bakplaten met 5 cm afstand van elkaar.

  • Zet een bakje met gekookt water onder de bakplaten en dek de bakplaten af met ingevet plasticfolie. Verwarm de oven voor op 210 graden en laat een braadslede of ovenschaal met heet water op de bodem van de oven mee verwarmen. Bak de gerezen rozijnenbollen in 12 min af.

  • Haal de rozijnenbollen uit de oven en laat afkoelen.

Notitie

Pak de krentenbollen los van elkaar in met vershoudfolie en vries ze in. Zo kun je weer een ander moment genieten van je heerlijke bollen. Of klik hier voor andere leuke broodrecepten.