Pompoen havermoutwafels

Hi!

Lets pumkin! Oktober is aangebroken en dat betekend dat het donker wordt en het daglicht steeds korter wordt. Start je herfst met deze zoete pompoen havermoutwafels vol met eiwitten om heel de ochtend je kacheltje te laten branden. Met deze koolhydraatarme wafels kom je de donkere en koude ochtend door.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

0
Gram Carbs
0
Gram Eiwit
0
Gram Vet
0
Gram Vezels

Recept

Met enkele ingrediënten maak je deze pompoen havermoutwafels, koolhydraatarm en vezelrijk. Heerlijk om te gebruiken bij het ontbijt of mee te nemen naar het werk. Deze wafels zijn diepvriesproef, 1 keer bakken is dus oneindig vaak genieten. Ook lekker met een beetje cacaopoeder om chocolade pompoen havermoutwafels te maken. ENJOY!

Ingrediënten

Bereiding

  • Verwarm het wafelijzer en vet in met een beetje zonnebloemolie, zodat de wafels niet zullen vastplakken.

  • Zet een pan met water op het vuur en laat koken, snij de pompoen in blokjes en kook voor 10 á 15 min.

  • Meng alle ingrediënten in een schaal met een staafmixer tot een glad beslag ontstaat.

  • Doe 1 soeplepel ven het beslag in het wafelijzer en wacht 4 tot 6 minuten.

  • Haal de wafel uit het ijzer voor 2 saté prikkers te gebruiken en door de wafels heen te steken. Leg de wafels op een rooster zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.

Notitie

De gevroren wafels kun je in de oven afbakken op 180 graden ongeveer 6 tot 8 minuten.

Laat in de reacties weten hoe de wafels bij jouw ochtend zijn gelukt! Nog benieuwd naar de musthaves die ik voor dit gerecht heb gebruikt, lees dan nog even door.

Wafelijzer van Bol.com

Draaiplateau van Ikea

Geen tijd om zelf te bakken? Deze vanille of chocolade pompoen havermoutwafels is ook te bestellen via de bestellijst.