Amandel caramelkoekjes

Hi!

Hmmm… ken je nog die heerlijke Pims koekjes die bij je oma op de koffie tafel liggen. Dit is mijn versie op deze klassieker. Zelf was ik nooit z’n fan van de sinaasappel gelei, maar samen met het zachte kuimige koekje en chocolade was het genieten! De sinaasappel heb ik in deze gezondere versie vervangen door caramel. Jammyyyy Wat is jouw favoriete vulling?

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

Recept

Ingrediënten

  • Deeg: 50 gr havermeel

  • 75 amandelmeel van Steviala

  • 0.5 tl bakpoeder

  • 3 el olie

  • 3 el dadelstroop

  • 4 el melk

  • Vulling: 120 ml salty caramelsaus van Callowfit

  • 2,5 blaadje gelatine

  • Chocolade: melk chocolade melties van Steviala

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden en leg de gelatine blaadjes in lauw warm water. Meng alle ingredienten voor het koekjes deeg met elkaar tot een kruimige massa.

  • Maak nu met je handen kleine koekjes en verdeel deze op een bakpapiertje met voldoende ruimte ertussen. Zet de koekjes voor 10 min in de oven.

  • Zet een steelpannetje met de caramelsaus op het fornuis. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg ze bij de caramelsaus. Blijf roeren tot de gelatine helemaal is opgenomen in de saus. LET OP: zet het fornuis niet te hoog het hoeft enkel warm te worden. Giet nu het mengsel in een, met bakpapier bedekte, platte schaal en zet voor minimaal 1 uur in de koelkast. Laat ook de koekjes afkoelen op kamertemperatuur.

  • Haal de caramel gelatine uit de koelkast en snij met een maatschepje of klein kommetjes rondjes uit de plak. Smelt ondertussen de melties.

  • Prik met een tandenstoker of vork de gelatine aan het koekje en haal deze voorzichtig door de chocolade om het geheel samen te voegen. Je kan het ook op elkaar leggen en met een lepel de chocolade over de koekjes verdelen. Zet voor 10 min terug in de koelkats en genieten maar! ENJOY

Notitie