Chocolade bloemvrije taart

Hi!

Gisteren ben ik speciaal voor een etentje bezig geweest met het maken van een heerlijk dessert en het resultaat was zo heerlijk dat ik het jullie niet kon besparen om het recept te delen. Deze smeuïge chocolade taart is echt de moeite waard om te maken als een echte chocolade liefhebber bent!

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

Recept

Ingrediënten

  • 300 gr pure chocolade

  • 140 gram ongezouten boter

  • 8 eieren

  • 200 gram suiker

  • 40 gram cacaopoeder

  • Snufje zout

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden en leg een bakpapier in je taartvorm, ik gebruik een 23 cm vorm.

  • Smelt de chocolade samen met de boter op au bain-marie wijzen of in de magnetron.

  • Splits de eieren en voeg het eigeel toe aan je boter-chocolade mengsel. Voeg ook de cacaopoeder en zout toe aan het beslag en mix tot een egale massa.

  • Zet je beslag aan de kant en giet de eiwitten in een hoge mixkom. Klop je eiwitten stijf met een mixer, het kan ook met de hand dit duurt alleen wel wat langer.

  • Spatel nu 1/3 van het eiwitmengsel bij je chocoladebeslag en spatel 1/3 van je chocoladebeslag bij je eiwitmengsel. Spatel voorzichtig, zo verlies je de luchtigheid niet. Deze techniek van mengel heet ‘familie-maken’.

  • Spatel nu alle overgebleven chocoladebeslag bij de eiwit en stort het in je bakvorm. Zet de vorm voor 30 min in de oven en laat 5 tot 10 min afkoelen. ENJOY

Notitie

Au bain-marie doe je als volgt : zet een diepepan met een flinke laag water op het fornuis. Zet hier een hitte bestendige schaal op en leg de chocolade erin. De warme stoom van het water verwarmt de kom, waardoor de chocolade zal smelten, zonder dat deze verbrand.

Kijk op de website voor andere leuke en lekkere ontbijt, brood of snack recepten.