Kaneel knoopbroodje

Hi!

Mijn recepten lukken niet altijd zoals ik ze graag zou willen zien. Soms heeft dat te maken met verhoudingen, maar soms ook met combinatie. Deze gezondere versie van de kaneelbroodjes heeft me 4 pogingen gekost, maar nu zijn ze perfect. Vandaag dat ze dit weekend nog niet online waren gekomen.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

Recept

Ingrediënten

  • Deeg: 350 ml lauw warm water

  • 1 zakje gist

  • 450 gram speltbloem

  • 100 gram soy eiwit – vanille

  • 2 el kaneel

  • 250 gram appelmoes

  • 10 el stevia kaneelsuiker

Bereiding

  • Doe het lauw warme water in een mengschaal en strooi het gist erover. Bestrooi nu de gist laag voorzichtig met het bloem en er zullen 2 lagen ontstaan. Zet je schaal nu voor 15 min aan de kant.

  • Na de 15 min roer met een lepel de 2 lagen door elkaar. Bestrooi je werkblad met bloem en stort hier het plakkkge mengsel op. Kneed nu met je handen tot een stevige bol.

  • Leg de bol in een olie bekleden kom en zet 1 uur aan de kant om te rijzen. Meng ondertussen de suiker, kaneel en appelmoes met elkaar.

  • Verwarm de oven op 180 graden. Bebloem opnieuw je werkblad en rol de bol uit tot een rechthoek. Besmeer de bovenkant met je kaneelmengsel.

  • Vouw de 2 buitenkanten over elkaar na het midden toe. Snij met een mes voorzichtig repen van je vierkant.

  • Pak de stoken een voor een en draai ze licht in elkaar, zoals een kaasstengel. Knoop de stengels nu als bolletjes bij elkaar en leg de knopen in een cupcake vorm. Bak de knopen in 30 min af. ENJOY

Notitie

Kijk op de website voor andere leuke en lekkere ontbijt, brood of snack recepten.