Aardbeien en rabarber

Hi!

Aankomende zondag is het Moederdag en voor de meeste moeders de dag om eens even lekker in het zonnetje gezet te worden. Waarschijnlijk dit weekend letterlijk in het zonnetje, want met 22 graden moet dat vast goed komen. ☀️ Mijn moeder verras ga ik dit jaar verrassen met een heerlijke hightea en dit is een perfect voorbeeld van z’n heerlijk hapje. Rabarber is zo lekker zoet dat je het overal bij kan eten. Een crumble, taart, bladerdeeghapje, jam of bij de yoghurt.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

Recept

Ingrediënten

  • 250 gr rabarber

  • 100 gr aardbeien

  • 2 el water

  • 3 el honing

  • 1 el citroensap

  • 1 vanille stokje

  • Optioneel 1 steranijs, 1 el sinaasappelsap

Bereiding

  • Was de rabarber goed af. Snij vervolgens in stukken van 3 tot 5 cm.

  • Snij de aardbeien in kwarten.

  • Voeg alle ingrediënten toe aan een steelpannetje en zet op een lage stand met deksel. Laat +/- 20 min staan tot de rabarber helemaal uit elkaar begint te vallen. Voeg optioneel als laatste nog de steranijs toe en laat deze 10 min intrekken.

  • Verwijder deze uit de pan en roer met een vork alle overige grote stukken los.

  • Giet je rabarber over in een jar of een afgesloten bakje en laat afkoelen. ENJOY

Notitie

Zet dan in de koelkast en het blijft ongeveer 1 week houdbaar. Ben je benieuwd naar andere leuke high tea of moederdagrecepten voor jouw ontbijt op bed? Check dan de hier.