Als ik iets echt fantastisch vind zijn het super snelle en makkelijke recepten. Mijn ijskoffie is hier dan ook echt een perfect voorbeeld van. Niet te veel spullen en binnen 5 min klaar!
Gooi je glas vol met ijsblokjes en giet de melk erbij.
Gooi nu de vanille suiker erbij en roer stevig door.
Zet je kopje koffie. Om het leuke lagen te creëren hou je een lepel onderste boven in het glas net boven je melk. Nu schenk je de koffie over de bolling van de lepel over de melk.
Maak af met de slagroom en de karamelsaus. Tadaaa, wil je ook nog zelf de vegan karamelsaus maken? Verhit een steelpannetje en voeg de suiker toe en laat +/- 1 min staan.
Voeg de kokosmelk en zout toe en roer tot een geheel. Breng aan de kook en laat 15 min koken en laat langzaam afkoelen. ENJOY
Notitie
De vegan karamelsaus kun je in een afgesloten bakje, jar of fles tot 14 dagen goed bewaren in de koelkast. Zo kun je optimaal genieten bij ieder ontbijt of ijskoffie. Wil je inspiratie voor andere leuke en gezonde ontbijtrecepten, kijk dan hier.
Geef een reactie