Pantosti

Hi!

Even geen gedoe en niet te veel recept tekst. We gaan voor een oer-Hollandse klassieker vandaag. De tosti, maar niet zomaar een tosti. Nee… vandaag maken we een tosti met een lekker zacht en romige kern van ei . Heerlijk toch?

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

Recept

Ingrediënten

  • 2 dikke plakken zuurdesembrood

  • 1 el olie

  • Halve courgette

  • 2 eieren

Bereiding

  • Pak de plakken brood en duw met je vingers de kern in om een soort kuil te maken.

  • Snij de courgette in plakjes en verdeel over het midden van de boterham.

  • Verhit de olie in een koekenpan. Nu komt het spannendste stuk. Breek het eitje over de courgette bodem en bestrooi vervolgens met kaas.

  • Zet je pan op een lage stand anders verbrand de onderkant. Om de kaas goed te laten smelten plaats een deksel over de pan.

  • Bestrooi de pantosti als laatste nog met je overgebleven courgette plakjes en laat nog 3 min in de pan garen.

Notitie

Ga je boodschappen doen bij de supermarkt, vraag dan bij de brood afdeling voor een niet gesneden brood. Het werkt prettiger om zelf de brood dikte te bepalen. Doe je dit niet, dan heb je de kans dat je ei uit je brood gaat lopen.

Klik hier om te kijken naar andere leuke ontbijtrecepten.