Chocolade scones

Hi!

Scones zijn onmisbaar bij een high tea of ‘standaard’ zoete Engelse brunch of lunch. De zoete broodjes eet je traditioneel met clotted cream en jam, of met lemon curd. Je kunt ze natuurlijk kopen bij de bakker, maar zelf maken is een stuk leuker! Maar voor vandaag heb ik een lekker gezondere versie gemaakt en dit recept is ook nog super makkelijk om te maken.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

Recept

Met dit recept maar je een gehele taart voor 8 puntjes of maakt je 8 grote scones. ENJOY!

Ingrediënten

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden. Klop ondertussen de eieren los samen met de suiker.

  • Voeg de kwark toe en meng tot een egale massa.

  • Voeg de bakpoeder, havermeel en patentbloem toe een het mengsel en mix dit nogmaals door elkaar.

  • Hak de chocolade grof en voeg de helft hiervan in het beslag en spatel door.

  • Bekleed een taartvorm met bakpapier en stort het mengsel erin. Verdeel over de bodem heen.

  • Strooi je overige chocolade hier over heen en zet voor +/- 30 minuten in de oven. Check of de scone klaar is door een saté prikker in het midden te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is de scone klaar, anders verleng je de baktijd met 8 minuten.

Notitie

Je kan ook kleine scones maken door een bakpapiertje over een ovenrek de knippen en met 2 lepels kleine klodders te verdelen over het bakpapier. Zet deze dan voor +/- 15 minuten in de oven en doe dezelfde check op gaarheid. Verleng anders de baktijd met 5 minuten.

Benieuwd naar andere leuke recepten? Check dan snel bij deze leuke snackrecepten.