Hi!
Wafels op woensdag, dat is toch genieten. Om de week te breken en je een steuntje in de rug te geven heb ik voor vandaag deze heerlijke chocolade en vanille proteïne wafels. 🤩⠀⠀⠀
SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!
Recept
Met dit recept maak je 6 tot 8 proteïne wafels, ze zijn ideaal om in te vriezen, zo kun je later ook nog genieten van deze toppers. ENJOY!
Ingrediënten
60 gram whey eiwit van Body&fit
200 ml halfvolle of plantaardige melk (ongezoet)
30 gram bakpoeder
200 gram havermeel (grove havermout, vermalen met staafmixer of blender)
1 stuk ei
30 gram olijfolie, kokosolie of zonnebloemolie
1 stuk banaan
15 gr kaneel
5 drops suikerkoekjes van Steviala
Bereiding
Zet het wafelijzer aan om vast warm te worden en vet in, zodat de wafels niet in het ijzer blijven plakken.
Prak de banaan fijn met een vork tot een papje.
Meng alle ingrediënten van het beslag in een kom tot een glad beslag.
Schep 1 soeplepel in het wafelijzer en bestrooi met stukjes pure chocolade.
Vet het ijzer in en schep 1 soeplepel per vorm. Bak de wafel 4 a 6 minuten en verwijder deze uit het ijzer door 2 saté prikkers te gebruiken.
Laat de proteïne wafels op kamertemperatuur zakken voor je ze kan inpakken. Pak je de wafels in met vershoudfolie dan kun je ze makkelijk invriezen om ze later nogmaals te gebruiken.
Notitie
De gevroren wafels kun je in de oven afbakken op 180 graden ongeveer 6 tot 8 minuten.
Ben je benieuwd naar andere leuke wafelrecepten? Kijk dan snel hier, want met wafels kun je ook alle kanten uit en heb je honderden variaties op. Hou jezelf dan ook zeker niet in om eens te experimenteren.
Geef een reactie