Ricotta omelet

Hi!

Ben je deze ochtend in twijfel, wordt het iets zoets of iets hartigs? Combineer het dan en maar deze frisse ricotta omelet. De frisse smaak van frambozen en blauwe bessen, met de stevige smaak van ricotta en tijm. Maak het nog extra knapperig door er een beetje geraspte kokos bij te strooien. Met dit ontbijt kun je de hele dag weer aan.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

0
Gram Carbs
0
Gram Eiwit
0
Gram Vet
0
Gram Vezels

Recept

Met enkel 4 ingrediënten maak je deze heerlijk vullende omelet. Met dit recept kun je met 2 personen van genieten of 2 dagen zelf van genieten. ENJOY!

Ingrediënten

  • 4 eieren waarvan je 2 hele eieren en 2 eiwitten van gebruikt.

  • 50 ml halfvolle of plantaardige melk (ongezoet)

  • 1 el olijf, kokos of zonnebloemolie

  • 80 gram ricotta

  • 1 takje tijm

  • Topping: handje frambozen en blauwe bes

  • 1 el kokoschips of rasp

Bereiding

  • Weeg de ricotta af en klop met een vork los in een schaaltje.

  • Voeg de eieren en eiwitten toe aan de losgemaakte ricotta.

  • Zet een pan met olie op het fornuis en laat op een lage stand warm worden.

  • Giet de melk bij het eieren en ricotta mengsel en klop tot en egale massa. (doe er eventueel nog een snufje zout en peper bij, naar smaak)

  • Stort het mengsel in de verwarmde pan en bak +/- 10 minuten. Leg na 5 minuten de takjes tijm op de omelet zodat de smaak in de omelet kan trekken. (Leg eventueel een deksel op de pan, hierdoor blijft de omelet lekker luchtig en trek de smaak evenredig in)

  • Bak eventueel nog kort de andere zijde van de omelet, leg anders op een bord en doe de topping eroverheen. ENJOY!

Notitie

Wil je toch liever minder vet, vervang dat de 2 hele eieren door 2 eiwitten en gebruik alleen 4 eiwitten in het recept. Door de tijm is de volle smaak van het eigeel al meer op de achtergrond en zal je deze ook niet missen in de omelet.

Benieuwd naar andere leuke ontbijt recepten? Klik dan hier om meer te zien.