Courgette cake

Hi!

Left-over in de koelkast? Ik denk dat iedereen wel die halve tomaat, wortel, courgette of andere groenten in de koelkast hebt liggen. Eigen vindt je het sonde om weg te gooien. Uiteindelijk gooi je het aan het eind van de week alsnog weg. Je hebt een geen nieuw gerecht mee kunnen maken voor het avondeten. Met deze left-overs kun je meer maken dat hartige gerechten. Zo kun je ze ook verwerken in gezonde baksels, zoals de courgette in deze gezonde courgette cake. Gek? Nee, het is heerlijk en makkelijk om te maken.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

0
Gram Carbs
0
Gram Eiwit
0
Gram Vet
0
Gram Vezels

Recept

Met dit recept kun je 8 á 12 plakken cake maken. Ik gebruikte een bakvorm van 28 cm en heb hier 10 plakken uit gesneden. Heb je geen rechthoekige bakvorm, geen probleem. Gebruik je eigenbakvorm en check met een sate prikker of je cake al klaar is. ENJOY!

Ingrediënten

Bereiding

  • Snij de uiteinden van de courgette eraf en gebruik een grove rasp om de courgette fijn te maken. Leg vervolgens op een theedoek of keukenpapier om het vocht op te laten nemen.

  • Verwarm de oven op 190 graden. Meng alle droge ingrediënten in een mengschaal.

  • Voeg vervolgens alle overige ingrediënten erbij en meng tot een egaal beslag.

  • Knip een bakpapiertje op maat en leg deze in je bakvorm +/- 25 cm of vet de vorm in.

  • Zet de vorm voor 45 minuten in de oven. Laat vervolgens goed afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt.

Notitie

Langer bewaren? Snij de cake in plakjes en pak in. Zo kun je ze invriezen en kun je langer bewaren.

Zin om andere leuke gezonde baksels met left-overs? Kijk dan eens naar deze carretcake blissballs.