Chocolade pecanpie

Hi!

Het is maandag en dat betekend maar één ding, het is tijd voor taart! Om helemaal in de kerstsferen te komen hebben we een heerlijke chocolade pecanpie, oehlala. Makkelijk, vol van smaak en heerlijk romig! De combinatie van pecannoten, pure chocolade en een brownie bodem is echt verrukkelijk en enkel 268 Kcal.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

0
Gram Carbs
0
Gram Eiwit
0
Gram Vet
0
Gram Vezels

Recept

Deze heerlijke taart is niet snel te maken, maar zeker de moeite waard om te maken. Deze romige, kruidige taart is vol van smaak en ziet er fantastisch uit. Het is een erg machtige taart, ik raad je ook aan om kleine puntjes te snijden. Uit dit recept haal je 10/12 punten. ENJOY!

Ingrediënten

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden.

  • Leg de pecannoten in een bakje met lauw, warm water. Dit voorkomt dat de noten aanbranden in de oven.

  • Vet je taartvorm in met boter of leg een bakpapier in de vorm.

  • Mix alle ingrediënten voor de bodem tot een kleverig geheel. Verdeel over de taart bodem en zet voor 20 minuten in de oven.

  • Ondertussen smelt de chocolade in een steelpannetje op een laag pitje, kijk uit dat de chocolade niet aanbrand. Een andere manier om de chocolade te smelten is via de au bain-marie techniek.

  • Scheid de eieren en meng alle ingrediënten samen in een schaal tot een glad geheel.

  • Haal de taartvorm uit de oven en giet het mengsel over je bodem.

  • Drapeer als laatste de pecannoten over de taart vulling en zet voor nogmaals 60 minuten in de oven.

  • Haal de taart uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. ENJOY!

Notitie

Wil je taart helemaal afmaken tot perfectie? Strooi er dan nog een klein beetje zout overheen, dit zorgt voor een extra dimensie in de taart.

Ben je opzoek naar andere leuke taart recepten? Kijk dan eens naar deze eiwitrijke ontbijttaart.