Project Description
Hi!
Op mijn Instagram zie je iedere ochtend een leuk nieuw ontbijtje voorbij komen. Deze recepten vind je helaas niet allemaal terug op mijn recepten pagina’s. Daarom heb ik besloten om een wekelijkse blog te schrijven waarin ik kort al mijn ontbijtjes voorbij laat komen. Zo kun je toch een beetje inspiratie op doen voor jouw ontbijt feestje. In deze blog zal ontbijtweek 45 centraal staan.
CATEGORIE
Ontbijtweek 45
POSTED ON
November 16, 2020
CATEGORIE
Ontbijtweek 45
POSTED ON
November 16, 2020
Mijn maandag start, LET’s PUMKIN! Ik start met een herfstige pompoen smoothiebowl. Ik gebruik pompoenpurree (heb je geen purree in huis dan kun je dit ook vervangen door een kinderpapje) en dit vermaal ik in de blender tot een glad geheel. Vervolgens gebruik ik zelfgebakken granola, schuddebuikjes, passievrucht, blauwebes en banaan als topping.
Dinsdag – Pancakecereal
Hmmm… pannenkoeken wie kan je er niet blij mee maken. Deze week een complexere pannenkoek op het menu de pancakecereal. Voor het beslag gebruik ik 30 gram havermeel, 120 ml melk, 1 banaan, 1 ei, 1 tl kaneel en 1 el stevia. Het complexe aan dit recept is het geduld, je moet met een eetlepel kleine schepjes mix in de pan leggen om de mini pannenkoekjes te maken. Als topping gebruik je uiteraard melk en als toevoeging heb ik aardbeien, blauwebes, kokosrasp en pure chocolade gebruikt.
Woensdag – Sinaasappel chocoladewafels
Wafel Wednesday is mijn favoriete dag in de week. Op woensdag komt het weekend al een stukje dichtbij en als weekbreker maakt ik graag wafels. Van deze havermoutwafels heb ik wel een recept geschreven en deze kun je hier terug vinden.
Donderdag – Tosti Thursday
Donderdag staat in het teken van tosti’s, zowel hartig als zoet. Met een tosti kun je echt alle kanten uit. Vandaag heb ik gekozen voor een hartige tosti op appelnotenbrood. Hiervoor gebruik ik gorgonzola met appelstroop en gojibessen.
Vrijdag – Havermoutcoockie
Nog 1 dag te gaan en dan gaat je weekend echt van start. De vrijdag kan vaak erg vermoeiend voelen, omdat je hoofd eigenlijk al bezig is met het weekend in te plannen. Om je toch wat extra energie te geven voor deze dag maak ik een grote havermoutcoockie. Hiervoor gebruik ik 1 banaan, 2 eieren, 50 ml melk, 15 gram bakpoeder, 50 gram fijne havermout en 30 gram pure chocolade. Giet dit in een bakvorm en zet 50 min in de oven op 180 graden.
Zaterdag – Havermout chocoladepizza.
Het weekend is begonnen en dat betekend tijd voor pizza! Om je zaterdag echt te genieten van de ochtend heb ik gekozen voor een ontbijtpizza. Voor de bodem gebruik je 100 gram milde franse kwark, 50 gram fijne havermout en een snufje kaneel. Kneed dit tot een bol deeg en strijk vervolgens glad over een ovenschaal. Zet dit voor 30 min in de oven op 180 graden. Als topping heb ik gekozen voor protiene chocoladepasta van so vegan, so fine, banaan, gebakken kokossnippers en amandelen. ENJOY!
Geef een reactie