Hi!

Groene smoothies kennen we allemaal, maar groene wafels is minder bekend. Maar naar mijn mening vele male lekkerder. Deze heerlijke spinaziewafel is vezelrijk en eiwitrijk, zo is de wafel ideaal als pre-workout en als ontbijt. Door het toevoegen van stevige specerijen als kaneel en speculaas is de spinazie niet meer overheersend.

 

 

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

0
Gram Carbs
0
Gram Eiwit
0
Gram Vet
0
Gram Vezels

Recept

Groene smoothie, groene pannenkoeken, groene yoghurtbowl en dan nu de groene wafels! Hmm… ik zie je denken ‘zou ik daar nou wel aan moeten beginnen?’, mijn advies: JA! Geloof me maar, het is echt heerlijk. ENJOY!

Ingrediënten

Bereiding

  • Zet het wafelijzer aan om vast warm te worden en vet het ijzer in zodat de wafels niet blijven plakken.

  • Meng alle ingrediënten van het basisrecept in een kom tot een glad beslag. Bak de spinazie in een pan en lek het uit in een zeef.

  • Doe de gebakken spinazie in een blender of maal fijn met een staafmixer. Doe de gepureerde spinazie door het beslag.

  • Schep 1 soeplepel in het wafelijzer en bestrooi met stukjes pure chocolade.

  • Bak de wafels 4 a 6 minuten en verwijder deze uit het ijzer door 2 saté prikkers te gebruiken. Laat de wafels afkoelen voor je ze gaat inpakken.

Notitie

De gevroren wafels kun je in de oven afbakken op 180 graden ongeveer 6 tot 8 minuten.

Geen tijd om zelf te bakken? De spinaziewafel is ook te bestellen via de bestellijst.