Havarmout appeltaartpotje

Hi!

Kaneel, steranijs, appel en peer 🍎🍂 die geuren in de ochtend geven me een heerlijk warm en knusse ochtend. Ideaal als het nog zo donker is buiten en je na je ochtend wandeling, helemaal afgekoeld, kan genieten van iets lekker warms. Dit is ook echt mijn favoriet havermout appeltaartjar en kan ook ideaal als avond snack of mee naar je werk. ✨

 

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

 

0
Gram Carbs
0
Gram Eiwit
0
Gram Vet
0
Gram Vezels

Recept

Met enkel 6 ingrediënten maak je deze havermout appeltaartjar, koolhydraatarm en vezelrijk. Heerlijk om te gebruiken bij het ontbijt of mee te nemen naar het werk. ENJOY!

Ingrediënten

Bereiding

  • Zet een steelpannetje op met de melk en stooi daar de havermout, helft van de kaneel en stevia overheen.

  • Zet niet te hoog anders brand het snel aan, roer het ook regelmatig door.

  • Schil een appel, verwijder het klokhuis en snij fijn.

  • Zet een pan op met een klein beetje olie, voeg de appel, rozijnen en overbleven kaneel toe en bak zachtjes aan.

  • De havermout heeft ondertussen alle melk op genomen. Schep alles uit en top het af met een kleine lepel kwark en noten.

Notitie

Door een grotere portie te maken kun je ook voor heel de week of voor meerdere dagen dit ontbijt klaar zetten. Het is door de afgesloten jarpotten ook makkelijk en lang te bewaren. Geen appel in huis of hou je niet van grove stukjes? Ook appelmoes is een ideale vervanger en geeft het zelfde effect.

Hou je meer van een steviger ontbijt, kijk dan eens naar de havermout appeltaart!