Sinaasappel speculaasbrood

Hi!

We kennen allemaal de gevulde speculaas, pepernoten en andere heerlijke koeken met speculaas. Maar dit met dit sinaasappel speculaasbrood recept heb je een kleine hint van de lekkere zomer, in combinatie met de heerlijke geuren van de winter. Zo kun je nog meer en vaker genieten van de heerlijke wintertinten van speculaas. Dit brood is lekker met een hartig beleg, maar ook zeker met een romige chocolade pasta of aardbeien jam. Dit recept is diepvriefproof en ideaal als ontbijt of mee te nemen als snack.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

0
Gram Carbs
0
Gram Eiwit
0
Gram Vet
0
Gram Vezels

Recept

Hmmm… speculaas is echt een van mijn favorieten kruiden, alleen de geur doet al wonderen. Het ruikt warm en heerlijk voor de donkere dagen. Dit sinaasappel speculaasbroodrecept is voor 8 á 12 plakken, het ligt eraan hoe groot je de plakken snijd. Ik kom zelf vaak niet verder als 8 plakken. ENJOY!

Ingrediënten

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden, doe een passend bakpapier in de bakvorm. Doe alle droge ingrediënten in een schaal.

  • Rasp een halve sinaasappel en knijp uit. Voeg de rest van de producten toe en mix tot een egaal beslag.

  • Giet het mengsel in de bakvorm en zet 50 minuten in de oven.

  • Smelt de chocolade en doe een klein beetje olie bij.

  • Giet de chocolade over de cake (in de bakvorm). Zet de cake in de koelkast om de chocolade op te laten stijven.

Notitie

Het bevroren sinaasappel speculaasbrood kun je in de oven afbakken op 180 graden ongeveer 6 tot 8 minuten. Zo kun je het brood langer bewaren en heb je iedere keer een verse plak!

Toch liever bestellen? Ook het speculaasbrood is te bestellen via de bestellijst.