Hi!
Chocolade en cake, wie kan je nou eigenlijk niet blij maken met een redvelvet brownie? Laat staan een healthy redvelvet brownie, deze versie is een inspiratie op de bekende zoete aardappelbrownie. Het recept is zonder toegevoegde suiker en vetten, waardoor het zowel vetarm als koolhydraat arm is. Om de cake toch nog een extra bite en chocolade effect te geven heb ik ervoor gekozen om er een dunne laag pure chocolade overheen te gieten. Eventueel zou je dit ook nog kunnen decoreren met noten of gojibessen om het een extra dimensie te geven.
Probeer na het bakken hier je handen maar vanaf te houden. Ik ben er zeker van dat je dit het liefste in een keer op zou willen eten. Om je te helpen om je in te houden en het nog ‘gezond’ te houden is het handig om te weten dat dit recept helemaal diepvries proef is! Bak dus een groot stuk en vries de helft in om er een andere moment van te genieten of vries het in porties in.
SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!
Recept
Dit recept is niet alleen koolhydraatarm, maar ook vetarm in tegenstelling met andere redvelvet brownies. Door ondermeer banaan, avocado en havermeel te gebruiken krijgen deze healthy redvelvet brownie een echt smeuïge structuur.
Ingrediënten
200 gram havermeel (grove havermout, vermalen met een blender)
150 ml halfvolle of plantaardige melk (ongezoet)
- 1/2 stuk avocado
- 1 stuk banaan
15 gram cacao poeder
15 gram bakpoeder
2 el honing of agave siroop
- 2 el roze plantaardige kleurstof (te koop bij een toko)
2 tl vanille aroma
- 20 gram olijf, kokos of zonnebloem olie
- 4 stuks dadels
100 gram pure chocolade (topping)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pureer de banaan samen met de dadels en de avocado tot een glas geheel.
Voeg in een grote komt de droge ingrediënten bij elkaar en roer door.
Meng nu alles in een grote kom bij elkaar tot een glad beslag.
Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier en stort het beslag in de vorm.
Zet voor 45 minuten in de oven en laat vervolgens volledig afkoelen voor je de healthy redvelvet brownie uit de vorm gaat halen.
De topping is geen must maar wel een heerlijke toevoeging op de structuur en uitstraling van de redvelvet brownies.
Smelt hiervoor de chocolade, middels au-bain-marie en schenk dit over de afgekoelde brownie.
Zet voor minimaal 1 uur in de koelkast zodat de chocolade kan afkoelen. Snij met een scherpmes of kartelmes in brokken.
Notitie
Vind je het leuk om het recept nog verder uit te bereiden. Dan is het mogelijk om de topping extra te versieren met een notenmix of gojibessen voor de kleur. Ook is het mogelijk om het eiwitrijk te maken door in het beslag 60 gram whey eiwitpoeder toe te voegen.
Geen tijd om zelf te bakken? Deze redvelvet brownie is ook te bestellen via de bestellijst.
Geef een reactie